Harry en Meghan Beeld © Getty Images

Harry teleurgesteld in familie na haatcolumn over Meghan

9 januari 2023 11:21

De Britse prins Harry (38) is absoluut niet te spreken over een recente column over zijn vrouw Meghan Markle (41) door Jeremy Clarkson (62) in 'The Sun'. Volgens de prins zetten dergelijke artikelen aan tot geweld tegen vrouwen, zo vertelt hij in een interview met de Britse zender ITV, dat zondag is uitgezonden.

"De stilte was oorverdovend"

"Wat hij zei was niet alleen verschrikkelijk en kwetsend voor mijn vrouw, maar het zorgt er ook voor dat mensen, vooral mannen, gaan denken dat het acceptabel is om vrouwen op die manier te behandelen", aldus Harry. De 38-jarige prins veroordeelt ook het feit dat er geen reactie kwam vanuit het Britse koningshuis. "De stilte was oorverdovend."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Boek Harry kan het einde van de monarchie betekeken'

De Britse tabloid publiceerde in december een column van de voormalig Top Gear-presentator, waarin Jeremy Clarkson in detail beschreef hoezeer hij Meghan haat. Hij schreef in The Sun onder meer dat hij 'droomde van de dag waarop Meghan naakt door de straat zou lopen terwijl mensen 'schaam je' tegen haar roepen en uitwerpselen naar haar gooien'.  

Naar aanleiding van de column van Jeremy ontstond grote ophef. Britse politici schreven een brief aan The Sun, waarin zij eisten dat de krant actie zou ondernemen tegen de presentator. Het gewraakte artikel werd al gauw offline gehaald en de tabloid bood excuses aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Sun haalt column Jeremy Clarkson op verzoek offline

Ondertussen zijn Britse journalisten behoorlijk klaar met alle verhalen rondom Harry en dat nog voordat zijn boek Spare (Reserve in het Nederlands) is uitgekomen. Je ziet het in de video hieronder.

Britse journalisten zijn helemaal klaar met prins Harry: ‘Buik vol van’

07:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!