Beeld © ANP

Prins Harry voelt zich 'verantwoordelijk' voor neefjes en nichtje

13 januari 2023 21:11

Prins Harry (38) voelt zich 'verantwoordelijk' voor zijn neefjes George (9) en Louis (4) en zijn nichtje Charlotte (7), de kinderen van prins William (40) en prinses Catherine (41). Mede daarom 'moet' hij zijn boek 'Reserve' uitbrengen, zegt hij in gesprek met 'The Telegraph'.

"Dit gaat niet over het neerhalen van de monarchie. Ik wil ze redden van zichzelf"

"Ik weet dat in ieder geval een van die kinderen ook zo zal eindigen als ik. De reserve", zegt de prins in gesprek met de Britse krant. "En dat doet me pijn. Het baart me zorgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix-serie van prins Harry komende zomer te zien

Prins William zou zijn jongere broertje daar echter op hebben aangesproken. "Hij heeft heel duidelijk gemaakt dat zijn kinderen niet mijn verantwoordelijkheid zijn." Toch vindt Harry het noodzakelijk om dingen 'recht te zetten'. "Dit gaat niet over het neerhalen van de monarchie. Ik wil ze redden van zichzelf. Ik weet dat mensen me gaan haten hierom."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Team van prins Harry trots op hem na uitbrengen memoires

In het boek Reserve, dat dinsdag uitkwam, doet Harry zijn verhaal. Hij vertelt onder meer over de ingewikkelde band met zijn vader koning Charles en met zijn broer prins William. Ook vertelt hij over de relatie met Meghan en over het overlijden van zijn moeder Diana.

Boek prins Harry onthult ruzies over paascadeaus en lipgloss

05:15
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry: 'Media verdraaien verhaal over doden in Afghanistan'

Harry heeft nog genoeg materiaal voor een vervolg op zijn boek, maar of mensen dat te lezen krijgen, is nog maar de vraag. In jet interview vertelt de prins en kersverse auteur dat koning Charles en prins William hem dat 'nooit zouden vergeven'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!