Märtha Louise Beeld © ANP

Noorse prinses Märtha Louise stelt huwelijk met omstreden sjamaan uit

19 januari 2023 08:50

Familie en vrienden van de Noorse prinses Märtha Louise (51) en haar verloofde sjamaan Durek (48) hoeven voorlopig niet op een uitnodiging voor hun huwelijk te rekenen. De bruiloft is tot nader order uitgesteld, aldus Durek in gesprek met het Duitse blad 'Bild'.

"Märtha zou het gedaan hebben, maar haar nier was niet geschikt"

Van uitstel komt voorlopig geen afstel. Durek wil weer in goede gezondheid verkeren als hij eeuwige trouw aan Märtha Louise belooft. Dat betekent dat hij eerst onder het mes moet voor een niertransplantatie. 

De sjamaan kampt al jaren met ernstige nierproblemen. Het wordt overigens niet zijn eerste niertransplantatie: in 2012 krijgt hij al eens een nier van zijn zus Angelina. Sinds 2022 is zijn gezondheid opnieuw verslechterd, waarover Märtha naar verluidt zich grote zorgen maakt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noorse prinses Märtha Louise verloofd met sjamaan

“Helaas konden we nog geen donor voor me vinden. Märtha zou het gedaan hebben, maar haar nier was niet geschikt. Dus we blijven zoeken. Maar ik ben ervan overtuigd dat we er op een dag één zullen vinden", aldus de sjamaan in het dagblad. Er is geen haar op Dureks kale hoofd die eraan denkt om 'voor het altaar na te moeten denken over gezondheidsproblemen'.

Märtha en Durek zijn sinds juni 2022 verloofd na een relatie van drie jaar. Tijdens hun relatie ligt ze nog in de clinch met haar koninklijke familie. Het duo toert destijds namelijk rond als 'De prinses en de sjamaan'. Daar is het Noorse koningshuis niet zo van gecharmeerd, een keuze die Märtha inmiddels respecteert. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Märtha Louise maakt zich zorgen om doodzieke partner

De relatie tussen Märtha en Durek zorgt bij het koningshuis om meer redenen voor opgetrokken wenkbrauwen. De twee zijn zeer openhartig over hun seksleven. Durek laat in eerder interview weten dat ze soms wel drie tot vier keer per dag seks hebben. Volgens ingewijden zijn de Noorse royals absoluut absoluut niet blij met de relatie, hoewel ze publiekelijk wel het huwelijk steunen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!