Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Man die Elizabeth wilde vermoorden met kruisboog bekent schuld

3 februari 2023 14:20

Jaswant Singh Chail (21), de man die in 2021 met een kruisboog wordt gearresteerd op het terrein bij Windsor Castle, heeft vrijdag in de rechtbank van Londen schuld bekend. De man geeft toe dat hij destijds van plan is geweest om Elizabeth te verwonden.

Jaswant dringt op 25 december 2021 het terrein rondom Windsor Castle binnen. Hij heeft een kruisboog bij zich en roept dat hij de koningin, samen met enkele familieleden die aanwezig zijn, wil vermoorden. Daarop wordt hij direct opgepakt en afgevoerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sarah Ferguson citeerde Elizabeth tijdens dienst Lisa Marie

De Brit, die oorspronkelijk uit India komt, houdt Elizabeth en de koninklijke familie verantwoordelijk voor de slachtpartij in Amritsar tijdens de koloniale periode in India in 1919 en wil Elizabeth hiervoor wreken. De Britse schieten destijds honderden betogers dood in een park.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aandoenlijk: Paddington-beertjes Elizabeth krijgen nieuw huis

In de rechtbank bekent Jaswant onder andere schuld aan een overtreding op grond van sectie 2 van de Treason Act, oftewel 'het afvuren of richten van vuurwapens, of het gooien of gebruiken van een voorwerp of wapen, met de bedoeling Hare Majesteit te verwonden of te alarmeren.'

Op 31 maart hoort hij zijn straf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth centraal in koninklijke variétéshow

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!