Meghan Markle en Jeremy Clarkson Beeld © Getty Images

Onderzoek gestart naar Meghan-column Jeremy Clarkson

9 februari 2023 18:23

De Britse mediatoezichthouder Independent Press Standards Organisation (IPSO) heeft een officieel onderzoek ingesteld naar de column van Jeremy Clarkson (62) over Meghan Markle (41), de vrouw van prins Harry (38). Dat meldt 'Sky News'. IPSO krijgt de afgelopen weken meer dan 25.000 klachten over het stuk, waarin de presentator schrijft dat hij de hertogin van Sussex haat.

In zijn column voor The Sun schrijft Jeremy onder meer dat hij 'droomt van de dag waarop Meghan naakt door de straten van elk dorpje in Groot-Brittannië moet lopen, terwijl het volk 'schaam je!' roept en uitwerpselen naar haar gooit'. Dit schiet bij veel mensen echter in het verkeerde keelgat.

Eerder laat IPSO weten dat naar aanleiding van het stuk een recordaantal klachten os binnengekomen. Zo komen er ter vergelijking in heel 2021 iets meer dan 14.000 meldingen binnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouwelijke sterren weigeren samenwerking Jeremy Clarkson na column Meghan Markle

Jeremy verdedigt zijn stuk later door te zeggen dat het om een 'onhandige verwijzing' naar de serie Game of Thrones gaat. Ook biedt de voormalig Top Gear-presentator publiekelijk zijn excuses aan en zegt hij dat hij geschrokken is van alle kritiek. Ook belooft hij in de toekomst voorzichtiger te zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Sun biedt excuses aan voor column over Meghan Markle

De column heeft waarschijnlijk gevolgen voor de carrière van Clarkson. Amazon Prime Video is naar verluidt van plan om niet langer met hem samen te werken en ook ITV, waarvoor hij Who Wants To Be A Millionaire? maakt, zou twijfels over hem hebben.