Margrethe II van Denemarken Beeld © ANP

Deense koningin Margrethe zou zich 'mateloos ergeren' aan The Crown

17 februari 2023 12:08

De Deense koningin Margrethe (82) heeft zelf nooit naar de populaire Netflix-serie 'The Crown' gekeken. Dat zegt de vorstin in haar persoonlijke interview met de Deense krant 'Weekendavisen', waarin ook de in september overleden Britse koningin Elizabeth ter sprake komt.

"Ik kende de familie zo goed dat ik me mateloos zou ergeren als er dingen worden gezegd die zij nooit zouden zeggen"

The Crown is een gedramatiseerde serie over het Britse koningshuis, waarin de regeerperiode van Elizabeth centraal staat. Om die reden zou Margrethe niet naar de serie kunnen kijken. "Ik kende de familie zo goed dat ik me mateloos zou ergeren als er dingen worden gezegd die zij nooit zouden zeggen, of als er op een manier wordt gesproken waarvan ik denk dat zij dat niet zouden doen."

'Vuurwerk' mist in seizoen 5 The Crown: 'Het is erg sober'

04:06
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Crown-acteur Stephen Greif overleden

Margrethe beschrijft koningin Elizabeth verder als haar rolmodel en iemand met wie ze een goede band had. In het interview zegt Margrethe dat zij elkaar vaak tijdens de kerstperiode in Londen ontmoetten, wat altijd 'zeer gezellig' was.

In het persoonlijke gesprek met de krant vertelde Margrethe ook over onder meer de oorlog in Oekraïne, haar plichten als vorstin en ook haar beslissing om de titels van haar kleinkinderen af te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deense koningin Margrethe onder het mes vanwege rugklachten