Beeld © Patrick van Katwijk

Prinses Margarita en haar man kondigen scheiding aan

20 februari 2023 12:15

Prinses Margarita (50) en haar man Tjalling ten Cate (47) gaan scheiden. De twee ex-geliefden hebben gezamenlijk en in vriendschap besloten uit elkaar te gaan, laten ze via een persbericht weten.

"Tegelijkertijd zullen wij altijd samen een pad blijven bewandelen als vrienden en liefdevolle ouders van onze twee prachtige dochters"

"Na een prachtige tijd van ruim zestien jaar samen, waarin wij lief en leed hebben gedeeld, zal ieder van ons nu een eigen weg gaan. Tegelijkertijd zullen wij altijd samen een pad blijven bewandelen als vrienden en liefdevolle ouders van onze twee prachtige dochters", aldus Margarita en Tjalling.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Margarita had moeizame band met Oranjes na scheiding

Margarita en Tjalling trouwen in 2008 en hebben twee kinderen: dochter Julia (14 jaar) en Paola (11 jaar). Voor haar huwelijk met Tjalling was Margarita van 2001 tot 2006 getrouwd met zakenman Edwin de Roy van Zuydewijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Margarita niet bang voor Edwin de Roy van Zuydewijn

Margarita krijgt tijdens haar huwelijk met Edwin naar eigen zeggen regelmatig 'de volle laag'. Op een gegeven moment is haar ex-man zelfs bang dat het Koninklijk Huis hem afluistert en zijn bedrijf dwarsboomt. De twee gaan uiteindelijk uit elkaar, waarna Edwin Margarita voor de rechter sleept, omdat hij duizenden euro's aan maandelijkse partneralimentatie wil.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk en prinses Margarita rijden samen paard

Margarita kan in de periode na haar scheiding niet direct op veel steun van haar familie rekenen. "Ik heb natuurlijk zo veel mensen gekwetst doordat ik achter hem ben blijven staan", zegt ze eerder in gesprek met LINDA.. Gelukkig komt het goed en zorgt het zelfs voor een betere, diepere connectie met haar familie. "Er is een eerlijkere manier van praten ontstaan."

Die roemruchte relatie heeft de prinses overigens een goed ding gebracht: ze is van haar faalangst af. Margarita is 'gaan begrijpen dat het idee dat ze iets niet kon, meer in haar hoofd zat en dat ze de durf moest hebben om te gaan leren'. "Gewoon dóén en me niet meer verbergen achter iets wat ik niet kan, want dat is een zelf gecreëerde blokkade." 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!