Prinses Alexia Beeld © ANP
Annemarie de Kunder
Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard

'Nog even en Alexia moet haar pet en zonnebril er weer bij pakken'

4 maart 2023 11:58

Annemarie de Kunder (32) is royaltyverslaggever bij RTL Boulevard en kent de ins en outs van ons koningshuis. Deze keer: het duurt niet lang meer voordat prinses Alexia (17) vanuit Wales weer terugkeert naar Nederland. En dat heeft best wat consequenties.

"Willem-Alexander weet als geen ander dat dit soort foto’s en filmpjes je je leven lang blijven achtervolgen"

Prinses Alexia zit in haar tweede en laatste jaar van het Atlantic College in Wales. Van haar tijd daar weten we (tot nu toe) vrij weinig en laat dat nou net de bedoeling zijn. Voordat de prinses afreist naar Wales zien we regelmatig foto’s en filmpjes van haar verschijnen. Samen met vriendinnen figureert ze in TikTok-filmpjes, waarin ze dansen en playbacken. Ook heeft ze een Instagram-account waarop ze outfitfoto's plaatst en teksten neerknalt als 'I don’t do fashion. I am fashion - Coco Chanel.’

Deze - heel normale - uitspattingen van een puberende prinses worden de afgelopen jaren online veel gedeeld en groots uitgemeten in de pers. Niemand lijkt er genoeg van te kunnen krijgen. Toch zorgt dit voor onrust achter de paleismuren. Willem-Alexander weet als geen ander dat dit soort foto’s en filmpjes je je leven lang blijven achtervolgen. En dat is niet wat hij wil voor zijn dochter. Al snel worden de filmpjes verwijderd, Instagram-pagina’s offline gehaald en vriendinnen aangesproken op hun gedrag. Want ook zij moeten rekening houden met de consequenties van dit soort (onschuldige) filmpjes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Stiekem hoop ik deze variant van Amalia vaker te zien'

Máxima zegt het heel treffend: “Het zijn ook leermomenten, voor heel jonge kinderen.” En die les hebben ze zeker geleerd. Want van Alexia haar tijd in Wales is online niet veel te vinden. Toch komen er af en toe weleens wat foto’s tot mij. En daaruit blijkt dat Alexia het erg naar haar zin heeft op school.

Ze heeft een grote groep met vriendinnen met allemaal andere nationaliteiten met wie ze ook buiten school optrekt. Met haar vriendinnen reist ze afgelopen juni af naar Amsterdam om hen onze hoofdstad te laten zien. Alexia incognito met pet en een zonnebril op en toch - je bent fashion of niet - met een opvallend paars jasje aan. Met z’n allen zitten ze aan de gracht en doen ze, net als iedere toerist, een drankje aan het Damrak.

Ook op school in Wales hebben ze genoeg tijd om plezier te hebben. Alexia neemt met groot gemak een vriendin op haar schouders om zo te racen tegen een ander koppel. Ze poseert met studiegenootjes aan het water, dicht bij school, tijdens golden hour.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het bizarre jaar van prinses Amalia: 'Eind augustus werd alles anders'

Nog maar een paar maanden en dan zit het buitenlandse avontuur er voor Alexia op. Dan heeft ze haar Baccalaureaat-diploma op zak en is het tijd om te gaan studeren. Haar moeder Máxima heeft in het interview met Matthijs van Nieuwkerk in 2021 aangegeven dat Alexia het liefst in Nederland gaat studeren, alleen nog niet weet welke studie het gaat worden. Inmiddels moet Alexia wel een idee hebben waar haar interesse ligt en wij gaan dat vast tegen die tijd ook wel horen. Maar waar het ook zal zijn, Alexia zal nog regelmatig haar witte pet en zonnebril erbij moeten pakken. Want in Nederland is de prinses toch nét wat bekender dan in het afgelegen Wales.

Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!