Beeld © Getty Images

Bevestigd: Harry en Meghan zijn welkom bij kroning van Charles

6 maart 2023 13:38

Sinds de bekendmaking van de datum van de kroning van koning Charles (74), houdt één vraag de gemoederen bezig: zijn prins Harry (38) en Meghan Markle (41) nog welkom na alle commotie van de afgelopen maanden? Nou, blijkbaar wel: een woordvoerder van het koppel laat weten dat ze officieel zijn uitgenodigd.

Of ze aanwezig zijn, is nog maar de vraag. Charles heeft het koppel in ieder geval aangeboden dat ze in Frogmore Cottage kunnen verblijven als ze zijn uitnodiging accepteren. Dat moet wrang zijn, aangezien Charles het stel onlangs nog officieel uit Frogmore Cottage heeft gezet. De cottage is notabene het cadeau van wijlen Elizabeth aan haar kleinzoon en diens vrouw. Charles is tot die beslissing gekomen na de release van Harry's biografie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan uit hun huis gezet in Verenigd Koninkrijk

Prinses Eugenie, de zwangere nicht van Harry, en haar gezin verdelen hun tijd tussen Engeland en Portugal, vanwege de baan van haar echtgenoot. Als ze in het Verenigd Koninkrijk zijn, verblijven ze in Frogmore Cottage. Zij helpt het stel momenteel met het inpakken en versturen van hun spullen naar de Verenigde Staten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry voert 'controversieel' gesprek met beroemde arts over hallucinogene drugs

De kans dat Harry en Meghan daadwerkelijk naar de kroning komen, is volgens geruchten niet heel groot. Harry staat momenteel niet op een goede voet met zijn broer William en daarnaast valt de kroning ook nog eens op de vierde verjaardag van Archie, de zoon van Harry en Meghan. Hun woordvoerder laat desgevraagd weten dat ‘ze nog niet bekend willen maken of ze komen’. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan reageren op South Park-persiflage: 'Geen aanklacht'

Bronnen melden dat Harry bezorgd is om de reacties die hij gaat krijgen van zijn familie en het Britse volk. Koning Charles zou 'heel boos' zijn om de onthullingen die Harry over Camilla heeft gedaan in zijn boek Spare. In het boek beschuldigt hij haar onder andere van het lekken van privézaken aan de media om zo haar eigen imago te redden. 

Boek prins Harry onthult ruzies over paascadeaus en lipgloss

05:15