Harry Meghan Beeld © ANP

Paleis maakt het officieel: kinderen Harry en Meghan 'prins' en 'prinses'

9 maart 2023 13:23

Archie (3) en Lilibet (1), de zoon en dochter van prins Harry (38) en hertogin Meghan (41), mogen de titel van prins en prinses dragen. Buckingham Palace heeft de kinderen op de lijst met troonopvolgers gezet mét hun nieuwe titels. Archie en Lilibet zijn sinds het overlijden van koningin Elizabeth al prins en prinses, maar het is nu officieel gemaakt.

Daarmee nemen de jonge Windsor-telgen afstand van de titels Master Archie Mountbatten-Windsor en Miss Lilibet Mountbatten-Windsor. Bovendien stijgen de kinderen dankzij hun nieuwe titel naar plek zes en zeven op de lijst van troonopvolgers, waarmee ze prins Andrew naar de achtste plek duwen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kroning koning Charles valt op verjaardag Archie

Harry en Meghan besluiten bij de geboorte van Archie in 2019 dat hij geen koninklijke titel meekrijgt. Ze hebben nog niet gereageerd op het nieuws dat hun kinderen nu officieel prins en prinses zijn. Een woordvoerder van de Sussexes duidt afgelopen woensdag Lilibet in het Amerikaanse blad People wel al aan als 'prinses Lilibet'.

De prins- en prinsesregel is in 1917 aangepast door wijlen koning George. Daardoor krijgen alle kinderen van de vorst, in dit geval koning Charles, automatisch de prinsentitel mee. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry wil excuses van Charles en William aan Meghan

Onlangs had de prins nog een openbare therapiesessie met een beroemde arts. Aanleiding was - uiteraard - zijn inmiddels roemruchte autobiografie Spare. 

Prins Harry voert 'controversieel' gesprek met beroemde arts over hallucinogene drugs

04:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!