Martijn Lakemeier en Delfina Chaves als Willem-Alexander en Máxima Beeld © Jasper Suyk

Deze acteurs spelen Willem-Alexander en Máxima in Videoland-serie

16 maart 2023 11:02

De Argentijnse actrice Delfina Chaves (27) en acteur Martijn Lakemeier (29) gaan de rollen van Willem-Alexander (55) en Máxima (51) op zich nemen in de Videoland-serie 'Máxima'. De serie vertelt het levensverhaal van onze koningin en wordt gedraaid in Argentinië, New York, Spanje en Nederland.

"Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden"

Delfina, onder meer bekend van de Netflix-serie The Secret of the Greco Family en Edha, kijkt uit naar haar invulling van Máxima. "Toen Máxima voet zette op Nederlandse bodem, noemde men haar de afgeleide van twee mannen. Wie ze was en wat ze van het leven verlangde, werd door de buitenwereld toegeschreven aan ofwel haar vader en daarna haar prins. Ik vind het geweldig dat de serie nu haar verhaal vertelt, vanuit haar standpunt."

De eerste beelden van Delfina Chaves als Máxima in Videoland-serie

00:46

Gouden Kalf-winnaar Martijn, onder meer te zien in Oorlogswinter en Hollands Hoop, 'twijfelde geen moment' om de rol van Willem-Alexander te spelen. "Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden"

De opnames gaan in juni van dit jaar van start. Máxima is vanaf 2024 te zien bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Videoland maakt Nederlandse versie The Crown over Máxima

Máxima vertelt het verhaal van Máxima Zorreguieta, vanaf het moment dat ze aan de zijde van de destijds Nederlandse kroonprins verschijnt. Wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt haalt het verleden haar in als er een verhitte discussie losbarst over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kringen nooit gevoerd is. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen? 

De Videoland-serie is gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten, uitgegeven door De Bezige Bij, en wordt geproduceerd door Millstreet Films. De serie, geschreven door onder anderen Marnie Blok en Ilse Ott, wordt geregisseerd door Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez.