Prins Harry Beeld © ANP

Prins Harry sleept Britse krant voor de rechter wegens afluisteren

27 maart 2023 11:25

Prins Harry (38) is maandagochtend aangekomen bij de Londense rechtbank voor de rechtszaak tegen uitgever Associated Newspapers. De zaak heeft hij samen met onder anderen zanger Elton John (76) en actrice Elizabeth Hurley (57) aangespannen. De drie beweren dat de maker van de tabloids 'The Mail on Sunday' en 'Daily Mail' hun privacy heeft geschonden door onder meer hun telefoons af te luisteren.

Naast Harry, Elton en Elizabeth bestaat de groep aanklagers uit onder anderen actrice Sadie Frost, filmmaker en Elton Johns partner David Furnish en Doreen Lawrence, de moeder van een zwarte tiener die in 1993 werd vermoord.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry beschuldigt in rechtbank Britse uitgever van afluisterpraktijken

Advocatenkantoor Hamlins beweert dat de medewerkers van Associated Newspapers ook afluisterapparatuur in auto's en huizen zou hebben opgehangen.

Een woordvoerder van Associated Newspapers noemde de beschuldigingen eerder 'belachelijk'. Hij zei dat de eisers en hun advocaten met 'deze ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, die niet gebaseerd zijn op geloofwaardig bewijs' lijken te hengelen naar informatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak van prins Harry tegen uitgever Daily Mirror start in mei

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!