Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde Beeld © Rijksvoorlichtingsdienst

Koning Willem-Alexander viert verjaardag met nieuwe foto

27 april 2023 07:00

Ter gelegenheid van de 56ste verjaardag van koning Willem-Alexander heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) een nieuwe foto van hem vrijgegeven. De foto is in december 2022 gemaakt op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Op de foto zien we, uiteraard, koning Willem-Alexander. Hij poseert voor een spiegel, zodat we zijn voor- én achterkant zien. Zijn handen houdt de vorst over elkaar voor zijn middel.

De Oranjes vieren koningsdag dit jaar in Rotterdam. Daar zullen Willem-Alexander, Máxima en de drie prinsessen naartoe reizen om deel te nemen aan de festiviteiten ter ere van de koning.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Koning Willem-Alexander vindt kritiek op Koningslied 'heel erg zielig'

Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde

Willem-Alexander zit dit jaar tien jaar op de Nederlandse troon. Het vertrouwen in de koning is lager dan ooit en Nederlanders beoordelen hem dan ook met zijn minst hoge cijfer tot nu toe. Het publiek geeft de koning een 6,5. De daling zette in tijdens de coronacrisis.

Vanwege het tienjarig koningschap is Willem-Alexander te horen in een podcastserie, waarin hij openhartig spreekt over alle ups en downs gedurende zijn koningschap. In de video hieronder zie je daar meer over.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Willem-Alexander niet bezig met abdicatie: 'Gun Amalia tijd om eerst gezin te stichten'

Koning Willem-Alexander in podcast openhartig over ups en downs uit zijn koningschap

04:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!