Patty Brard en Eloise van Oranje Beeld © Shownieuws 13-05-2023 SBS6/Achter Het Perfecte Plaatje

Patty Brard steunt Eloise, verschijnt in badpak op tv

14 mei 2023 10:35

Patty Brard (68) heeft zaterdagavond laat in 'Shownieuws 'op ludieke wijze haar steun uitgesproken aan 'gravinfluencer' Eloise (20). De dochter van prins Constantijn (53) zorgt met haar verschijning in badpak in 'Het Perfecte Plaatje' voor een storm aan reacties. Vooral de opmerking van royaltykenner Jeroen Snel (53) dat dit een 'grensgevalletje' is, valt slecht bij veel BN'ers.

"Omdat ik gewoon het statement wil maken dat als je gewoon zin hebt om dit te doen"

De 68-jarige Patty verschijnt in de introductie van Shownieuws zaterdagavond in zwart badpak om steun te betuigen aan Eloise. Als de uitzending begint en zij aan de desk staat, heeft ze geen badpak meer aan. Volgens Patty is het idee om in badpak te verschijnen tijdens de introductie spontaan ontstaan. "Omdat ik gewoon het statement wil maken dat als je gewoon zin hebt om dit te doen, je dit vooral lekker moet doen. Of Eloise nou van koninklijke komaf is of niet", aldus de SBS-coryfee.

Haar collega Dyantha Brooks bekent overigens niet in badpak op televisie te durven verschijnen. "In de loop van de dag kwamen er steeds meer beren op de weg", aldus de presentatrice. "Nee, zo stoer ben ik toch echt niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eloise van Oranje reageert op ophef om badpak

Jeroen stelde zaterdag in een reactie aan het ANP dat zijn woorden niet goed worden geïnterpreteerd. Hij zegt te hebben willen 'wijzen op het feit dat de monarchie soms een beetje gewoon aan het worden is'. Hij had naar eigen zeggen hetzelfde gereageerd als het ging om een mannelijke royal in zwemkleding.

Prinses Laurentien hekelt badpak-gate: ‘Eloise zag er prachtig uit’

06:50

Prins Constantijn stelde vrijdagavond niet te snappen dat er commotie is over het feit dat zijn dochter in badpak op televisie kwam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Snel: 'Het gaat niet om badpak van Eloise, maar om monarchie'