Harry en Meghan Beeld © Getty Images

Harry en Meghan eisen foto's van 'bijna catastrofale achtervolging' New York

19 mei 2023 09:18

Het juridische team van prins Harry (38) en zijn vrouw Meghan (41) heeft geëist dat een fotobureau de beelden overhandigt die het dinsdag heeft gemaakt tijdens de 'bijna catastrofale achtervolging' door New York, zoals de hertog en hertogin van Sussex het voorval noemden. Harry en Meghan zeggen de beelden nodig te hebben om hun eigen beveiliging op te schroeven, meldt entertainmentwebsite 'TMZ'.

"Derden kunnen niet zomaar iemand anders eigendom opeisen, zoals koningen dat misschien kunnen"

"Wij eisen hierbij dat fotobureau Backgrid ons onmiddellijk alle foto's en video's overhandigt die door de fotografen gemaakt zijn in de uren nadat het echtpaar het evenement verliet", luidt de eis van de Britse prins en zijn Amerikaanse vrouw. Meghan mocht dinsdag in New York bij een awardshow een prijs in ontvangst nemen. Na afloop werden zij naar eigen zeggen twee uur lang door New York achtervolgd in een 'bijna catastrofale' achtervolging. Volgens de taxichauffeur die het echtpaar rondreed, was die term een beetje overdreven en viel het wel mee hoe gevaarlijk de rit was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fotopersbureau reageert: 'Harry en Meghan waren niet in gevaar'

Het fotobureau legt de eis naast zich neer en wijst op het feit dat het in Amerika anders werkt dan misschien in het Verenigd Koninkrijk het geval is. 'Derden kunnen niet zomaar iemand anders eigendom opeisen, zoals koningen dat misschien kunnen. Misschien moet u met uw cliënten praten en hen adviseren dat de Engelse regels van het koninklijk voorrecht om van de burgers te eisen dat zij hun eigendom aan de Kroon overdragen, lang geleden door dit land zijn verworpen. Wij staan achter onze founding fathers.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan betrokken bij 'bijna catastrofale' paparazzi-achtervolging

Volgens het fotobureau waren er vier fotografen aan het werk. Drie van hen zaten in een auto en eentje reed op de fiets. Er was volgens Backgrid 'geen intentie om stress of schade toe te brengen', aangezien de fotografen alleen een camera tot hun beschikking hadden.

Britse media opvallend stil over achtervolging Harry en Meghan: 'Steken hand in eigen boezem'

04:46