Kroonprinses Victoria van Zweden en gravin Eloise van Oranje Beeld © ANP

Royal fashion-faux pas: Zweedse kroonprinses Victoria draagt dezelfde jurk als Eloise

24 mei 2023 12:32

Precies dezelfde jurk dragen als een ander: er zijn maar weinig bekendheden die daar blij van worden. In de modewereld geldt het zelfs als ware faux pas. Helaas begaat de Zweedse kroonprinses Victoria (45) nu zo'n misstap. Zij schittert in een creatie die Eloise van Oranje (20) vorig jaar al droeg.

Het gaat om een felgele jurk van H&M die op zijn zachtst gezegd een heuse eye-catcher is. Naast de kleur valt de jurk namelijk ook op door de vele gelaagde plooien die de creatie rijk is.

Eloise trok de jurk in februari van vorig jaar aan bij de Zapp Awards. Victoria droeg de jurk dinsdag tijdens de uitreiking van de Polar Music Prize. Nu genieten de Zapp Awards in Zweden vast niet veel bekendheid, maar toch... Victoria zal er niet om staan te springen dat ze in exact dezelfde outfit als haar Nederlandse mede-royal ten tonele verscheen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Claus van Oranje wil grote zus Eloise niet achterna: 'Showbizzwereld niks voor mij'

Victoria van Zweden en Eloise van Oranje

Eloise was onlangs nog het lijdend voorwerp van een heuse rel. Royaltykenner Jeroen Snel was namelijk van mening dat het ongepast was dat Eloise in badpak te zien was in Het Perfecte Plaatje op Reis. Toute bekend Nederland was het daar dan weer mee oneens.

Zelfs Eloises ouders, prins Constantijn en prinses Laurentien, lieten zich erover uit. Wat Laurentien van de hele kwestie vindt, zie je in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prinses Laurentien hekelt badpak-gate: ‘Eloise zag er prachtig uit’

Prinses Laurentien hekelt badpak-gate: ‘Eloise zag er prachtig uit’

06:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!