Sophie hertogin van Edinburgh Beeld © Getty Images

Vrouw (81) overleden na aanrijding politie-escorte hertogin Sophie

24 mei 2023 12:18

Een 81-jarige vrouw die op 10 mei werd aangereden door een motorrijder die Sophie, de hertogin van Edinburgh (58), begeleidde is overleden. In een verklaring van Buckingham Palace laat de royal weten 'diep bedroefd' te zijn door het overlijden van het slachtoffer.

"Ze heeft bijna twee weken gevochten voor haar leven"

De bejaarde vrouw lag de afgelopen weken in kritieke toestand in het ziekenhuis. "Ze heeft bijna twee weken gevochten voor haar leven…maar onomkeerbare hersenschade maakte vandaag uiteindelijk een einde aan de strijd", zegt de zoon van het slachtoffer tegen BBC.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle keren dat hertogin Kate 'royal protocol' brak

Een ooggetuige vertelde eerder dat de vrouw door een groot scherm - dat er nog stond na de kroning van koning Charles - minder goed zicht had op het aankomende verkeer. Een andere getuige beweert dat het slachtoffer '12 meter over de weg gegooid' werd nadat ze door de motor was geraakt, schrijft Mirror.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Excentrieke hertogin van Alva overleden

Sophie zou het ongeluk zelf niet hebben gezien. De hertogin liet erna wel weten te bidden voor het slachtoffer en haar familie. "Ze is dankbaar voor de snelle reactie van de hulpdiensten en zal de ontwikkelingen op de voet volgen", meldde Buckingham Palace toen in een verklaring. De hertogin condoleert nu de nabestaanden en wenst hen veel sterkte.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!