Amalia Beeld © ANP

Bedreigingen Amalia 'hakten er heel hard in' bij koning Willem-Alexander

25 mei 2023 07:33

De bedreigingen tegen prinses Amalia (19) hebben 'in ons persoonlijk leven er heel hard ingehakt', vertelt koning Willem-Alexander (56) in de podcast 'Door de ogen van de Koning'. Het staatshoofd vindt het 'mooi om te zien' hoe zijn kinderen met de situatie omgingen, ondanks dat Amalia 'niets meer kon doen' en 'geen studentenleven meer kon hebben'. "Maar als ouders vreet het wel echt aan je."

"De onzekerheid, de onvrijheid, dat is niet zoals je je kinderen wil opvoeden en wat je kinderen wil meegeven"

Vorig jaar werd bekend dat Amalia vanwege bedreigingen niet in Amsterdam, haar studiestad, kon gaan wonen. "De onzekerheid, de onvrijheid, dat is niet zoals je je kinderen wil opvoeden en wat je kinderen wil meegeven", vertelt de koning. Amalia praat er volgens Willem-Alexander wel 'goed' over, 'maar het geeft geen levensvreugde of iets'. "Daarom moet het zo snel mogelijk over zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning probeert Amalia klaar te stomen zoals Beatrix bij hem deed

In de podcast Door de ogen van de Koning blikt Willem-Alexander samen met radiomaker Edwin Evers terug op de afgelopen tien jaar van zijn koningschap. De aflevering van donderdag gaat over het jaar 2022 en een deel van 2023. Het is ook de laatste aflevering.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Amalia binnenkort aanwezig bij dít koninklijke huwelijk

'Amalia zorgt voor grotere populariteit koningshuis'

03:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!