Amalia en Máxima Beeld © ANP

Dít droegen Amalia en Máxima op huwelijk kroonprins Jordanië

2 juni 2023 07:28

In Jordanië zijn kroonprins Hoessein (28) en zijn partner Rajwa in het huwelijksbootje gestapt. Daarbij waren ook prinses Amalia (19) en haar ouders, koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) aanwezig. Maar wat droegen ze voor deze bijzondere gelegenheid?

Josine Droogendijk van het blog Modekoningin Máxima weet te vertellen dat Amalia een jurk draagt die is ontworpen door Jan Taminiau. Het betreft een rode jurk met hoge hals en een hartvormige voering, waarop bladmotieven van georgette en kant zijn aangebracht. Niet eerder droeg de prinses een jurk van deze ontwerper. Op haar hoofd draagt Amalia een diadeem van de zogeheten pauwenstaart-parure.

Máxima draagt een vereenvoudigde versie van het diadeem met huisdiamanten. Wie de jurk van de koningin heeft ontworpen is vooralsnog niet bekend. Het betreft een jurk die van top tot teen is versierd met borduurwerk.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Amalia zorgt voor grotere populariteit koningshuis'

Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Ondertussen kan Amalia nog altijd niet haar leven leven zoals ze dat zou willen, vanwege bedreigingen aan haar adres. Eerder liet de prinses van Oranje weten dat ze het daar heel moeilijk mee heeft:

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Amalia is de meest begeerde royal van dit moment

Prinses Amalia over bedreigingen: 'Heb het er nog steeds moeilijk mee'

00:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!