Eloise van Oranje Beeld © YouTube-kanaal NPO 3

Eloise 'trilde helemaal' na in scène gezet racistisch gesprek

5 juni 2023 16:53

Gravin Eloise (20) 'trilde helemaal' na een racistisch gesprek dat in scène werd gezet voor het onlineprogramma 'In Your Face'. Dat laat het 20-jarige nichtje van koning Willem-Alexander aan het einde van de aflevering weten zodra de verborgen camera's tevoorschijn komen. In het programma, dat te zien is op het YouTube-kanaal van NPO 3, wordt getest hoe sociaal Nederland is.

"Toen dacht ik: nu is het echt helemaal klaar"

In de betreffende uitzending van maandag voeren twee acteurs op een terras in Amsterdam een gesprek over de nieuwe vriendin van één van hen, een zwarte vrouw. De andere man is het niet eens met deze relatiekeuze. "Je gaat toch niet met een zwarte", zegt hij onder meer. Daarop besluit Eloise in te grijpen. "What the fuck, ben jij fucking racistisch", zegt ze boos tegen de jongen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Woedende Eloise van Oranje grijpt in bij racistisch gesprek: 'Doe even normaal'

Zodra de camera's tevoorschijn komen lijkt de gravin te schrikken. "O mijn god, nee", zegt ze. "Ik tril helemaal, ik kan hier zo slecht tegen." Een vriend van Eloise merkte op dat er 'iets ergs' gebeurde, laat ze weten. "Toen ging ik luisteren en toen hoorde ik 'niet zwarte' of 'met die zwarte' en toen dacht ik: nu is het echt helemaal klaar."

Op sociale media kreeg Eloise maandag volop lof voor haar reactie. Het fragment werd dan ook talloze malen gedeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eloise van Oranje blikt terug op deelname Perfecte Plaatje: 'Ontzettend genoten'

Eloise ging een aantal weken ook al viral, maar dan vanwege haar badpak. In onderstaande video reageert ze op de badpakrel.

Eloise van Oranje reageert voor het eerst op camera op badpakrel HPP: 'Ben beetje naïef'

04:57