Beeld © Getty Images

Prins Harry viert 39e verjaardag met bier en braadworst in Duitsland: 'Goede fooi gegeven'

15 september 2023 13:14

Prins Harry is vandaag 39 jaar geworden. Dat heeft de hertog van Sussex donderdagavond al gevierd in Düsseldorf, in het gezelschap van onder anderen zijn vrouw Meghan (42). Hoe? Met bier, braadworst en wienerschnitzels.

"Onder de indruk van deze zeer sympathieke mensen"

Harry en Meghan zijn in Duitsland vanwege de Invictus Games. Het stel gaat donderdagavond met een gezelschap uit eten en daar wordt stilgestaan bij Harry's 39e verjaradag. Om in het Duitse thema te blijven, bestellen de hertog en hertogin volgens het restaurant bloedworst en schnitzel. En daarbij kan een Duits biertje natuurlijk niet achterblijven. En niet zomaar eentje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle verrast bezoekers Invictus Games met een speech

Een bron vertelt aan het tijdschrift Hello! dat het etentje een 'familiediner' betrof met het team van Archewell, de liefdadigheidsorganisatie van Harry en Meghan. Speciaal ter ere van Harry's 39ste verjaardag vrijdag, dus. Samen met enkele medewerkers van de organisatie van de Invictus Games genoten ze van een maaltijd in de Duitse pub Im Goldenen Kessel. Opvallend genoeg zaten ze in een openbare ruimte in plaats van een VIP-gedeelte. De barman van de zaak laat aan Daily Mail weten dat Harry zes kleine biertjes dronk, de Schumacher Alt om precies te zijn: een bier gebrouwen door Brauerei Schumacher uit Düsseldorf. Meghan hield het bij één drankje.

Pub-eigenaresse Thea Ungermann zegt dat ze 'kippenvel' kreeg toen de Sussexes binnenkwamen voor hun avondje traditioneel Duits eten. En de 'lieve' prins gaf haar zelfs een knuffel. "Het stel was erg ontspannen. Harry en Meghan zaten naast elkaar tijdens de maaltijd", voegt ze eraan toe. Ook op Instagram schrijft het restaurant dat ze 'onder de indruk' zijn van deze 'zeer sympathieke mensen', onder een foto van de prins en zijn vrouw met het personeel. De royals zouden ook een 'goede fooi' hebben achtergelaten voor het personeel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eindelijk weer eens staande ovatie voor Harry tijdens openingsspeech Invictus Games: 'Vol emotie'

De Invictus Games duren nog tot en met zaterdag. Of Harry verder plannen heeft voor zijn verjaardag op vrijdag is niet bekend.

Sinds Meghan zich heeft aangesloten bij de Invictus Games, lijkt ze op meer steun van de Britse media te kunnen rekenen: 

Huh? Er wordt in Engeland positief over Meghan Markle geschreven

03:17