Beeld © Jeroen van der Meyde

Ruud de Wild bij Uitblinkerslunch: De koning is een kleurrijk mens

22 april 2016 19:05

Na de Koningsspelen was het voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijd voor de Uitblinkerslunch. Deze keer waren onder anderen Ruud de Wild, Georgina Verbaan en Martijn Fisher te gast.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zijn onderscheiden met een prijs. Ruud won de Marconi Oeuvre Award en verklapt aan RTL Boulevard dat er onder andere gevulde parelhoen op het menu stond.

Behalve lekker gegeten heeft Ruud ook gezellig gekletst met de koning. "Het was opvallend hoe soepel de koning over alle onderwerpen meepraat. Het is een heel kleurrijk mens, die veel van de wereld heeft gezien. En hij onthoudt alles!"

Belevenis
Ook Martijn roemt de veelzijdigheid van de koning als het aankomt op gespreksonderwerpen. “Het is ongelooflijk om hier aanwezig te mogen zijn. Je parkeert je auto, stapt uit, en dan staan er twee meneren met een sabel te wachten. Het is echt een belevenis. Ik heb als militair vroeger voor de deur moeten wachten bij menig paleis. Nu mocht ik naar binnen voor een lunch.”

Onderwijs
Martijn sprak ook over acteren. Over hoe je je inleeft in een rol. Maar ook het onderwijs kwam aan bod. “De koning heeft zo’n enorme algemene ontwikkeling. Hij weet over van alles meer te melden dan wie dan ook.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!