Beeld © ANP

'Nieuwe liefde voor prinses Mabel'

25 november 2015 19:07

Ruim twee jaar na het overlijden van prins Friso heeft prinses Mabel nu een nieuwe liefde gevonden.

Het Duitse blad Gala weet het zeker: Mabel heeft een nieuwe liefde: Arpad Busson, een 52-jarige Franse multimiljonair. Bronnen dichtbij de Griekse koninklijke familie laten aan het blad weten dat Mabel haar hart heeft verloren aan Arpad Busson, een 52-jarige Franse multimiljonair. Arpad is goed bevriend met kroonprins Pavlos, de oudste zoon van de Griekse koning Constantijn en koningin Annemarie, en zelfs peetoom van een van hun kinderen.

De banden tussen de Nederlandse en Griekse vorsten zijn de laatste jaren steeds hechter geworden, legt Marc van der Linden uit in RTL Boulevard. Zo ligt de vakantievilla van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Griekenland ligt niet ver van de villa van Constatijn en Annemarie. De families brengen tijdens de zomervakanties regelmatig tijd met elkaar door.

Filantroop
Arpad Busson reist als filantroop de wereld over en zet zich met zijn stichting Absolute Return for Kids (ARK) in voor goed onderwijs voor kinderen. Mabel was te gast bij de Girl Summit 2014, die mede georganiseerd werd door de ARK. Bij het jaarlijkse ARK-diner zijn altijd veel beroemde gasten die allemaal uit de kringen komen waarin Mabel ook verkeert (Bill Clinton, koningin Rania, prins William).

Prinses Mabel sluit met haar stichting Girls Not Brides (tegen kindbruiden) aan bij de doelstellingen van ARK, maar ook op andere terreinen zet ze zich, net als Arpad, gepassioneerd in. Bijvoorbeeld om mensen met hiv/aids te helpen. Daarnaast wonen Mabel en Arpad ook allebei in Londen. Klinkt als een match dus.

Uma Thurman
Het zou niet voor het eerste zijn dat Arpad een bekende vrouw aan de haak slaat, hij heeft relaties gehad met actrices Farrah Fawcett en Uma Thurman (met haar heeft hij ook een dochter) en supermodel Elle Macpherson.

Meer op rtlboulevard.nl:
Prinses Mabel mengt zich in vluchtelingendebat

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!