Van onze partner Cordaid Beeld © RTL Boulevard

Rens Kroes wil dochter liefde voor moestuin bijbrengen: 'Ik neem haar altijd mee'

11 november 2022 10:45

Zangeres Do van Hulst (41) vraagt deze week als ambassadeur van Cordaid aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. Die zijn in Nederland al merkbaar, maar in arme landen nog veel desastreuzer. Do ging langs bij foodblogger Rens Kroes (35) en stelt haar de vraag: wat nou als jij volkomen afhankelijk was van de gewassen in jouw eigen moestuin?

"Zonder eten, dat kan ik me niet voorstellen"

Rens groeide op in een warm gezin. Vanaf haar jeugd al speelde de moestuin een grote rol in haar leven. “Dat was te gek”, blikt de powerfoodprofessional terug. En daarom probeert zij diezelfde liefde over te dragen op haar dochtertje Maya Jade van 2. “Ik neem haar altijd mee naar de moestuin, laat haar van alles proeven en geef altijd aan wat het allemaal precies is en waar het goed voor is. Ook al snapt ze er nog helemaal niks van”, lacht ze.

“Ik vind het heel belangrijk wat je in je mond stopt. Bewustwording is voor mij echt de sleutel”, legt Rens uit. Maar stel nou dat haar gezin afhankelijk zou zijn van alle producten uit haar moestuin? “Zonder eten, tja, ik kan me bijna niet voorstellen hoe dat is.” Gevarieerde voeding is wat Rens betreft het ‘allerbelangrijkste’.

Rens besluit: “We moeten elkaar supporten.” En dat is precies het doel van Cordaids nieuwe campagne: 15.000 gezinnen die wél van eigen oogst afhankelijk zijn, helpen genoeg voedsel op tafel te krijgen. Wereldwijd heeft namelijk één op de drie mensen te weinig eten. Vaak komt dat door de gevolgen van klimaatverandering, want door droogte en overstromingen mislukken oogsten steeds vaker.

Zelf een steentje bijdragen? Met 20 euro help je al één gezin te overleven. Met jouw steun krijgen ze groentezaden en fruitboompjes. En in trainingen leren ze hoe ze beter kunnen inspelen op klimaatveranderingen. Hierdoor kunnen ze weer zelf voldoende en gezond voedsel oogsten. Sms ‘BORD’ naar 7171 en ontvang automatisch een linkje voor een eenmalige donatie of doneer direct via Cordaid.nl.

Do’s bezoek in de keuken van Rens bekijk je hieronder:

Rens Kroes wil dochter liefde voor moestuin bijbrengen: 'Ik neem haar altijd mee'

00:56

Do ging niet alleen in eigen land bij verschillende personen langs om te praten over het verbouwen van je eigen voedsel en de gevolgen van klimaatverandering, maar reisde als ambassadeur van Cordaid ook naar Bangladesh. Daar ontmoette ze mensen die door overstromingen te weinig eten hebben voor hun gezin.

Do reisde naar Bangladesh met Cordaid: 'Enorm onder de indruk'

06:27

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!