Beeld © ANP

Maken we dit jaar twee keer kans om het songfestival te winnen?

15 maart 2019 14:13

'Onze' Duncan Laurence staat al hoog in de lijsten van de bookmakers, en het lijkt erop dat we óók kans maken op de felbegeerde titel via de Ierse inzending. Het nummer van zangeres Sarah McTernan is namelijk geschreven door een Nederlands singer-songwriterstrio, schrijft De Telegraaf.

"Dit jaar hebben we twee Nederlandse knallers op het Songfestival!”

Maar hoe belandt een Nederlands groepje artiesten nu in Ierland? Simpel: het stel trok de stoute schoenen aan en stuurde hun inzending op naar Ierland, waar via een wedstrijd het songfestivalnummer wordt gekozen. En met succes, want Janieck, Marcia en Roulsen wonnen met hun nummer en nu is het te horen in heel de wereld!

Benieuwd geworden? Beluister het hier. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Emma Wortelboer geeft punten tijdens Songfestival

Het kan best zijn dat Janieck je bekend voorkomt. De schrijver had namelijk in 2004 de hoofdrol in de film Pluk van de Petteflet. 

Toch bleek zijn passie niet bij het acteren te liggen, maar bij het maken van muziek. In 2015 brak hij door met de zomerplaat Reality, die hij samen maakte met de Vlaamse danceformatie Lost Frequencies. Hij is dan ook bijzonder trots dat Ierland zijn nummer heeft gekozen om hun land te vertegenwoordigen.

Hoewel Janieck natuurlijk hoopt dat zijn nummer als winnaar uit de bus komt, juicht hij stiekem ook voor Duncan. "Dit jaar hebben we twee Nederlandse knallers op het Songfestival!”

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Nederlandse songfestivalinzending nu al razend populair

Met Arcade gooit Duncan hoge ogen voor het muziekspektakel. Ook Qmusic-dj's Mattie en Marieke zijn groot fan van het nummer en hebben namens Qmusic ingezet bij de bookmakers. Onze songfestival-deskundige Aran Bade zet zijn geld liever op Zweedse John Lundvik met Too Late For Love. "Alsof het zo van Spotify komt", aldus de reporter.  Hij tipt ook Rusland, Italië, Cyprus en Zwitserland als grote kanshebbers "Maar dat Nederland bovenaan staat bij de bookmakers is nu al een grootse overwinning."

Voordat Duncan kans kan maken op de overwinning, dient Duncan op 16 mei eerst door de halve finale heen te komen. De grote finale volgt twee dagen later.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!