Duncan Laurence wordt opgewacht door fans voor een foto voorafgaand aan de persdag van Eurovision in Concert, een voorproefje op het Eurovisie Songfestival. Beeld © ANP

Ding-A-Dong-zangeres geeft graag het stokje door aan Duncan

07 april 2019 12:32

Al 44 jaar staat Getty Kaspers met Teach-In vooral bekend als de laatste songfestivalwinnaar die Nederland heeft gehad. Dit jaar zou ze die titel zomaar eens kwijt kunnen raken, en dat doet ze met liefde. "Het zou een prachtige afsluiting zijn. Ik geef graag het stokje door", zegt de zangeres voor de camera van het ANP.

"Het zou een prachtige afsluiting zijn"

Het is een vast gegeven: elk jaar als het songfestival eraan komt wordt Getty er aan herinnerd dat zij met Teach-In de laatste was die het goud voor Nederland binnenhaalde. Vervelend vindt de inmiddels 71-jarige Getty dat niet. "Natuurlijk niet", zegt ze. "Het is misschien heel vervelend voor AVROTROS, maar voor mij niet. Kijk, we hebben jaren en jaren geprobeerd om er iets leuks van te maken, met goede artiesten ook wel, maar het is gewoon niet gelukt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kans op eerste plek songfestival neemt toe

In Duncan Laurence, favoriet bij de bookmakers, ziet Getty echter wel potentie. "Ik heb wel heel veel vertrouwen in dit jaar hoor. Duncan heeft echt een geweldig liedje", aldus de zangeres, die zaterdag onder toeziend oog van de Europese pers tijdens de openingsmiddag van Eurovision in Concert haar boek Een leven lang geleden presenteerde.

Ook burgemeester van Amsterdam Femke Halsema was daar bij en zij maakte ter plekke een belofte aan Getty mocht het songfestival volgend jaar naar Nederland komen. "Ik mag dan bij Femke in de ambtswoning komen zei ze. Dus ik ben heel erg trots."

Een leven lang geleden maakte Getty samen met schrijver Dave Boomkens. Het boek vertelt niet alleen over het songfestivalavontuur van Teach-In maar ook over het vroegere en latere leven van de geboren Oostenrijkse.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diva-zangeres Dana International in songfestivalfinale

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!