Beeld © ANP

Bookmakers: Nederland heeft niets te vrezen

28 april 2019 13:25

Volgens de bookmakers rond het songfestival heeft Duncan Laurence minder te vrezen van zijn eigen favoriet Italië. De Italiaanse inzending Mahmood zakt met zijn catchy lied Soldi een plek terug naar de vijfde plaats in de ranglijsten van de wedkantoren. Zijn winkans is 7 procent, terwijl Nederland al wekenlang bovenaan staat, met nog steeds een winkans van 27 procent.

"Ik heb daar een zwak voor als iemand zijn plaatje compleet heeft"

"Ik ben het bangst voor Italië", zei Duncan deze week op NPO Radio 5. Hij noemde Mahmood "een heel goede artiest" met "een heel goed liedje". "Hij heeft al een hele grote fanbase en het ziet er ook allemaal goed uit, wat ik van hem heb gezien. Ook zijn social media, alles straalt artiest uit. Ik heb daar een zwak voor als iemand zijn plaatje compleet heeft. Maar ja, vindt Europa dat ook?".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Winnen songfestival biedt geen garantie internationale carrière

Het lied van Mahmood, die een Egyptische vader heeft, leidde in Italië overigens nog tot een kleine rel toen de Italiaanse vicepremier het nummer, waarin een zinnetje Arabisch zit, niet Italiaans genoeg vond. De winnaar van het Sanremo Festival haastte zich daarna te verklaren dat hij toch echt in Italië, om precies te zijn in Milaan, geboren en getogen is. Zijn nummer Soldi is een megahit in Italië en behaalde daar de nummer 1-positie in de hitcharts.

De Russische inzending Segey Lazarev blijft op gepaste afstand van favoriet Nederland, maar met een winkans van 13 procent stijgen zijn kansen op een overwinning. Vorig jaar kwam Rusland niet verder dan de halve finale. Op de derde plaats staat Zwitserland, gevolgd door Zweden op de vierde plek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn Krabbé ziet liever Jan Smit Songfestival presenteren

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!