Beeld © ANP

Heel Europa is fan van 'onze' Duncan Laurence

30 april 2019 07:01

Wat betreft buitenlandse aandacht heeft Duncan Laurence niets te klagen. Vanuit heel Europa komen interviewaanvragen voor Neerlands songfestivalhoop binnen. Allemaal willen ze de topfavoriet aan de tand voelen.

“De mailboxen lopen echt vol”

“De mailboxen lopen echt vol”, zegt een woordvoerder van AVROTROS, die Duncan richting het songfestival begeleidt. “We hebben aanvragen uit Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Finland, het gaat maar door. Van grote Morning Shows tot de BBC.”

Dat is ook nieuw voor AVROTROS, de omroep die al ruim tien jaar de Nederlandse inzending verzorgt. De aandacht voor een Nederlandse act was nog niet eerder zo groot.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duncan Laurence nog steeds favoriet bij de bookmakers

De Nederlandse pers moet daar straks in Tel Aviv zelfs rekening mee houden. Zij krijgen minder tijd met Duncan, maar allemaal voor het goede doel: “Internationale aandacht is zeer belangrijk. Zeker vanwege het feit dat we ook dit jaar zo hoog mogelijk proberen te eindigen en niet op ons eigen land mogen stemmen.”

Duncan Laurence wordt al sinds begin maart tot de favorieten voor de overwinning gerekend. Bij de bookmakers staat de Nederlander al die tijd bovenaan. Duncan kan voor de eerste Nederlandse overwinning sinds 1975 zorgen. Toen won Teach-In met Ding-a-dong.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence loopt niet met hoofd in de wolken

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!