Beeld © ANP

Duncan wil Nederland trots maken: 'Ik ga heel erg m'n best doen'

06 mei 2019 09:13

Duncan Laurence hoopt vooral dat zijn fans tevreden zijn met zijn prestaties tijdens het Eurovisiesongfestival. "Ik hoop dat ik Nederland trots kan maken", zei de zanger vlak voor zijn vertrek naar Israël voor de camera van het ANP. "Ik ga heel erg m'n best doen."

"Ik hoop dat ik Nederland trots kan maken"

Duncan heeft er in ieder geval erg veel zin in. "We hebben alles heel goed voorbereid." De zanger staat dan ook te popelen om in het vliegtuig te stappen. "Het is bizar, je leeft er lang naartoe en ineens is de dag daar." Zorgen over zijn veiligheid heeft de zanger niet maar het conflict is wel iets wat hij in de gaten houdt.

"Natuurlijk", zei Duncan vlak voor zijn vertrek op Schiphol voor de camera van het ANP. "Ik heb het gezien, ik lees ook het nieuws. Het is zeker iets waar je in je achterhoofd rekening mee houdt." Afgelopen dagen bestookten Israël en Gaza elkaar met raketaanvallen, met meerdere dodelijke slachtoffers als gevolg. Voor de repetities in Tel Aviv had dat geen gevolgen, die gingen gewoon door. Ook de komende dagen wordt niets gewijzigd in het geplande programma.

"Ik houd de focus vooral op het Eurovisiesongfestival en de boodschap die zij uitdragen", gaat Duncan verder. "Dat muziek verenigt en dat daar zo veel landen komen met diezelfde passie. Niet alleen voor muziek maar ook het verenigen van die landen. Met die visie ga ik richting Israël."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duncan Laurence onderweg naar Tel Aviv

Zenuwen zijn er inmiddels ook aanwezig bij Duncan, nu zijn songfestivalavontuur echt gaat beginnen. "Maar het valt op zich mee. Het is meer gezonde spanning. Ik heb echt heel veel zin om er naartoe te gaan."

De zanger die Nederland vertegenwoordigt met zijn liedje Arcade staat dinsdag voor het eerst op het podium tijdens de repetities. Wat hij gaat laten zien is nog steeds een verrassing. Ook op Schiphol liet Duncan zich niet verleiden tot uitspraken over zijn act. Wel is de Nederlandse delegatie er helemaal klaar voor. Alles is tot in de puntjes voorbereid, maar de nieuwe ruimte en het oog van de wereldpers maken het toch anders.

"Ik ben heel erg benieuwd naar de repetitie van morgen, want ik denk dat je je daar niet echt op kan voorbereiden omdat het in een keer een hele andere zaal is en een andere sfeer", zegt Duncan. "Het is ook echt wel een goed moment om te peilen waar we staan we op dit moment. Maar we hebben alles zo goed voorbereid. Met hulp van Ilse (DeLange, red.) en regisseur Hans Pannecoucke hebben we gewoon heel veel in detail kunnen repeteren. Dat is heel erg fijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marga Bult over Duncan Laurence: 'Je hebt alles meezitten'

Duncan vliegt maandagochtend naar Tel Aviv. Op 14 mei mag hij zijn Arcade ten gehore brengen tijdens de tweede halve finale. Of Duncan de finale op 18 mei haalt moet dan blijken, maar dat zit volgens de bookmakers wel goed. De Nederlander is al sinds maart een van de topfavorieten voor de eindoverwinning.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!