Beeld © YouTube-kanaal AVROTROS

Moet je zien: Arcade in gebarentaal

7 mei 2019 12:54

Volgende week mag Duncan zijn Arcade ten gehore brengen tijdens de tweede halve finale van het songfestival. 'Onze' Duncan is al sinds maart één van de topfavorieten voor de eindoverwinning. En vanaf nu kunnen ook doven en slechthorenden genieten van zijn nummer door middel van een speciale versie in gebarentaal.

Het is niet de eerste keer dat de AVROTROS een gebarentolk inschakelt. Vorig jaar was Mirjam Stolk ook al te zien met haar invulling van Waylon’s Outlaw in ‘Em. En om de inzending van dit jaar ook weer toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden, mocht Mirjam weer aan de bak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duncan kruipt achter de piano tijdens optreden songfestival

Maar Duncan Laurence, is niet de enige die zo’n bijzondere video krijgt. Op een speciale pagina van omroep AVROTROS wordt deze week elke dag een nieuwe gebarentaal-video gepost. Zo is ook al een ‘vertaling’ van Eliot uit België te zien met zijn nummer Wake Up.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange voor tweede keer naar tweede songfestival

Duncan is gisteren aangekomen in Tel Aviv. Vandaag brengt hij zijn nummer ten gehore tijdens de eerste repetities, gehuld in het blauw. Of Duncan de finale op 18 mei haalt moet dan blijken, maar dat zit volgens de bookmakers wel goed. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!