Beeld © ANP

Piano Duncan Laurence niet zomaar een piano

10 mei 2019 11:29

De piano waarachter Duncan Laurence zit op het podium van het Eurovisiesongfestival is niet zomaar een piano. Het gaat om een klassieke Yamaha CP70, legde songfestivalkenner Cornald Maas vrijdag uit op Twitter.

"Hetzelfde type dat werd gebruikt door beroemde/iconische songwriters als Peter Gabriel, Phil Collins, Kate Bush en Benny Andersson"

"Even wat uitleg", twitterde Cornald in het Engels, zodat ook de internationale pers op de hoogte is van de specificaties van het instrument. "De piano waar Duncan Laurence achter zit is een vintage piano, de Yamaha CP70, hetzelfde type dat werd gebruikt door beroemde/iconische songwriters als Peter Gabriel, Phil Collins, Kate Bush en Benny Andersson."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Concurrenten Duncan vallen bij bosjes

Tijdens zijn eerste repetitie van dinsdag werd meer duidelijk over de act die Duncan neerzet in Tel Aviv. De 25-jarige zanger zit de volle drie minuten achter zijn piano, met lasers om zich heen en een witte ballon boven hem. Duncan, die liet weten trots te zijn na zijn eerste repetitie, zei dat het voor hem tijdens het songfestival om zijn liedje Arcade moet draaien. Zijn sobere act leverde hem echter ook kritiek op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duncan kruipt achter de piano tijdens optreden songfestival

Volgens de bookmakers maakt Duncan ook met een weinig spectaculaire act de grootste kans op de winst. Nederland gaat nog steeds aan kop bij de gokkers, met 25 procent. Rusland (12%) en Italië (9%) volgen op de tweede en derde plek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!