Beeld © ANP

Duncan de gedoodverfde winnaar volgens Israël

10 mei 2019 14:33

Nog een kleine week en dan mag Duncan Laurence zijn nummer Arcade laten horen aan heel Europa. Onze RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade is in Tel Aviv en heeft er alle vertrouwen in: "We zijn ook favoriet in Israël.”

“Ze zijn vol lof over Nederland"

Gisteravond laat is Aran in Tel Aviv geland, maar de songfestival-sfeer is duidelijk voelbaar. Aan Mattie en Marieke vertelt hij: “Je ziet hier overal de eurovisievlaggen. De village waar alle feesten, en straks het songfestival op groot scherm te zien is, wordt opgebouwd.” Maar ook op het vliegveld was het volgens hem al één groot feest. “Iedereen vraagt dan natuurlijk waarvoor je komt”, vertelt Aran enthousiast. “En dan weten ze al gewoon dat we op een staan."

Het land is zo ontzettend trots dat Netta afgelopen jaar de winst naar Israel heeft gehaald, daarom wordt het festival nu op de voet gevolgd. “Ze zijn vol lof over Nederland", aldus Aran.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Piano Duncan Laurence niet zomaar een piano

Maar dat maakt het alleen maar spannender voor ‘onze’ Duncan. Want hoewel hij bij de bookmakers nog altijd lekker gaat, hijgt Azerbeidzjan in zijn nek. Na de eerste repetitie is zanger Chingiz namelijk flink gestegen en staat op plek vijf. Volgens Aran is hij een grote kanshebber.

Mahmoud staat nog altijd op de derde plaats, maar kampt met een heftige keelontsteking. Volgens Aran zit er niks anders dan gewoon het podium op. Hij moet er niet aan denken dat Duncan hetzelfde overkomt. “Eigenlijk wil ik het daar helemaal niet over hebben”, grapt-ie op de radio.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Israël belooft 'harde aanpak' activisten bij Songfestival

Maar voorlopig hoeven we ons nergens zorgen over te maken, donderdag staat Duncan gewoon in de halve finale. Op 16 mei mag hij zijn Arcade ten gehore brengen tijdens de tweede halve finale. Of Duncan de finale op 18 mei haalt moet dan blijken, maar dat zit volgens de bookmakers wel goed. De Nederlander is al sinds maart een van de favorieten voor de eindoverwinning.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!