Beeld © ANP

Songfestival-winnares Netta heeft tip voor Duncan: Blijf jezelf

12 mei 2019 22:47

Het Eurovisiesongfestival van 2019 is zondagavond officieel afgetrapt. Dat gebeurde met een grootse openingsceremonie op Habima Square midden in Tel Aviv waar voor de gelegenheid een oranje loper was uitgerold.

Op het plein voor het Habima Theatre, waar later op de avond een besloten welkomstprogramma is voor de deelnemende delegaties, had zich welhaast de voltallige wereldpers verzameld. Ook de songfestivalfans waren op het evenement afgekomen, al moesten zij van een afstandje toekijken.

Cyprus ging iets na 18.00 uur voorop in de bonte stoet, waarna het lange wachten begon op de Nederlandse songfestivalinzending Duncan Laurence. Hij kon pas twee uur en tien minuten later beginnen aan zijn meters over de loper en was daarmee een van de laatsten. Bijna alle 41 artiesten, oud-winnares Netta en de burgemeester van Tel Aviv waren hem al voor gegaan.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Tweede repetitie Duncan Laurence onrustig

Op de loper waren de deelnemende artiesten veelal lovend over Duncan. Ook Netta, die vorig jaar won namens Israël, vindt zijn liedje Arcade geweldig, zo zei ze. "I love it! Het is erg artistiek." Maar of hij ook de volgende winnaar is, kon ook Netta niet zeggen. "Moge de beste winnen. We zullen zien hoe Duncan het op het podium doet. Ik hoop dat het geweldig wordt."

Een advies had Netta wel voor Duncan. "Hij moet gewoon zichzelf blijven. Hij heeft een fantastische stem en hij moet ervoor zorgen dat het heel intiem wordt."

Duncan kan het niet al te laat maken op het aansluitende welkomstfeestje. Maandag staat er weer een belangrijke dag op het programma als hij een kleine show geeft in Tel Aviv.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Bookmakers songfestival zitten vaker fout dan goed'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!