Beeld © Getty Images

Voor deze concurrenten moet Duncan uitkijken

13 mei 2019 13:30

De bookmakers hebben nog altijd het grootste vertrouwen in 'onze' Duncan. Met 22% winkans staat de zanger nog altijd stipt op nummer één, maar deze landen hijgen in zijn nek.

Zweden: John Lundvink met Too Late for Love 

Sinds vrijdag is de Zweedse zanger John Lundvik plots de naaste belager van Duncan. Met zijn Too Late For Love staat hij nu tweede met een winkans van 15%. De knappe Zweed stond al wel weken in de top vijf, maar nog niet zo hoog.

Frankrijk: Bilal Hassani met Roi 

De afgelopen dagen steeg zijn inzending Roi met grote stappen bij de bookmakers. Bilal heeft nu alleen nog Nederland en Zweden voor zich, maar is niet bezig met de winst. Als het aan hem ligt, dan wint Nederland dit jaar. "Ik houd van Duncan. Zijn liedje is geweldig. Hij verdient het om bovenaan bij de bookmakers te staan, want zijn liedje is prachtig", vertelde hij voor de camera van het ANP tijdens de openingsceremonie van het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Deze acts zijn wereldberoemd geworden na het songfestival

Rusland: Sergey Lazarev met Scream 

Voor Sergey is het songfestival geen onbekend terrein. In 2016 deed de Rus ook al mee aan het songfestival en eindigde toen op de derde plek. Zijn inzending stond wekenlang hoog in de lijsten en werd door de bookmakers genoemd als grote kanshebber. Nu heeft hij 'slechts' 9% winkans en staat hij op de vierde plek.

Azerbaijan: Chingiz met Truth

Azerbaijan komt dit jaar met een nummer dat niet zou misstaan in de Top 40. Hoewel hij in de aanloop naar het muziekfestijn nog niet zo opviel, steeg hij bij de bookmakers na de eerste repetities. Volgens de bookies heeft hij nu 7% kans om te winnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestival-winnares Netta heeft tip voor Duncan: Blijf jezelf

Italië: Mahmood met Soldi

Mahmood, de Italiaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival en één van Duncans grootste concurrenten, staat er minder goed voor. Volgens Italiaanse media heeft hij een hevige keelontsteking en hoge koorts. Voor zijn vertrek waren de verwachtingen nog hoog en stond hij op de derde plaats in de lijst der wedkantoren. Inmiddels is 'ie drie plekken gezakt en heeft de Italiaan nog maar 4% kans.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Duncan over oranje loper tijdens start Eurovisiesongfestival

Ondanks de grote succeskans, is er bij de Nederlandse delegatie nog wel wat gedoe door technische issues, en de onduidelijkheid over de verschillende lichtballen. Er moest zelfs een extra repetitie aan te pas komen, maar volgens Duncan is er niets aan de hand: "Er wordt nu heel erg gedaan alsof dat alleen voor Nederland was, maar dat was helemaal niet zo."

Woensdag tijdens de dress rehearsals zal duidelijk worden voor welke bal de Nederlandse delegatie heeft gekozen en op welke hoogte het licht hangt. Donderdag staat Duncan in de tweede halve finale.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!