Beeld © Getty Images

Deze acts zijn het waard vanavond voor de tv te kruipen

14 mei 2019 10:27

Vanavond barst het songfestivalgeweld los in Tel Aviv. Netta opent de eerste halve finale van het 64e songfestival uiteraard met haar winnende lied van vorig jaar: Toy. Er gebeurt daarna een hoop. Ook de volgende landen zijn volgens onze deskundige Aran Bade zeker de moeite waard.

Cyprus: Tamta met Replay 

Cyprus mag aftrappen en doet dat met een kopie van het lied van vorig jaar: Fuego. Deze keer is het aan Tamta om een lekkere zomerse hit neer te zetten. Met Replay valt ze in de herhaling, maar wat geeft het. Het nummer staat, en ook de act is genieten geblazen. De VAR-techniek van het voetbal wordt flink gebruikt in de regie. Haar kittige laarzen en net gewassen haar maken het helemaal af. Zo fris en fruitig uit de douche het podium op.

Polen: Tulia met Fire Of Love

Sluit deuren en ramen en houdt elkaar goed vast. De Slavische dames -inclusief traditionele Poolse kledij- zijn achter de schermen leuke meiden, maar gillen het uit. Het geheel doet sekteachtig aan. Als ze gaan zingen schieten alle ramen uit de EXPO. Mensen schrikken dagen na dit optreden nog ’s nachts wakker van het gegil. Sluit uw deuren en ramen voor de zekerheid. Handig om te weten: de dames zijn als vierde aan de beurt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederland heeft alle vertrouwen in Duncan

Tsjechië: Lake Malawi met Friend of a Friend 

De felle truien prikken in je ogen bij de jongens van Lake Malawi. Het nummer heeft een hoog 'zolderkamer-gehalte'. Toch is Friend of a Friend een lekker meezingnummer en is de act gelikt in elkaar gezet door de regie en het creatieve team. Klap rustig mee als de zanger inzet voor z’n laatste hoge noot als zesde van de avond.

België: Eliot met Wake Up

Eliot probeert als tiende van de avond voor onze zuiderburen met zijn lied Wake Up de kijkers wakker te houden. Het lied is goed geproduceerd en geeft een wat duister gevoel. Terwijl Nederland een lamp heeft uit België, komt Eliot met rookmachines en grote trommels die geleend lijken van Emmelie de Forest die in 2013 won met Only Teardrops. Met z’n achttien jaar lijkt het geheel een stap teveel voor de zanger die er soms naast zit met zijn zang. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze acts zijn wereldberoemd geworden na het songfestival

Australië: Kate Miller-Heidke met Zero Gravity 

Australië komt als twaalfde met een Disneysprookje. Een waarschuwing vooraf: deze act is niet geschikt voor mensen die snel last krijgen van duizeligheid. Kate Miller-Heidke heist zichzelf met haar twee achtergrondzangeressen op een paal en vliegt letterlijk met Zero Gravity door de lucht. Ze beleeft een hoogtepunt en zingt dan ook nog.

IJsland: Hatari met Hatrið mun sigra 

De groep Hatari uit Reykjavik mag als dertiende en helpt je snel uit je Dinsey-bubbel met hun protestsong Hatrið mun sigra. Met SM-pakjes, tepelklemmen en zwarte zweepjes maken ze een ontevreden indruk en willen ze de val van het kapitalisme teweegbrengen. De man achterin sloopt ondertussen het peperdure decor. Als de bal van Nederland maar heel blijft! 

San Marino: Serhat met Say Na Na Na

San Marino stuurt hun eigen Maik de Boer naar Tel Aviv. De zanger eindigt de avond met het lied Say Na Na Na dat de zanger in slechts vijf minuten schreef, en dat hoor je. Serhat is een oude bekende. Hij deed in 2016 in Stockholm al mee met I Didn’t Know. Say Na Na Na is vooral leuk voor braderieën en wordt waarschijnlijk bij de uitslag omgedoopt tot Say No No No! 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Duncan trakteert jarige Ilse DeLange op privéconcert

Onze deskundige Aran Bade is voor RTL Boulevard in Tel Aviv en volgt alles op de voet. Niets meer missen? Check dan hier alle updates.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!