Beeld © EPA

Einde Songfestival voor België, deze tien landen gaan wel door

14 mei 2019 23:34

Voor onze zuiderburen zit het Eurovisiesongfestival 2019 er alweer op. De achttienjarige Eliot Vassamillet slaagde er vanavond niet in een plek in de finale van zaterdag te veroveren. Met zijn nummer Wake Up sleepte de Waal niet genoeg punten in de wacht om door te gaan.

Australië en IJsland, die beiden konden rekenen op applaus vanuit het perscentrum in Tel Aviv, overleefden de eerste halve finale wel. De Australische Kate Miller-Heidke, die op het podium de zwaartekracht tart in Zero Gravity, is een serieuze concurrent van Duncan Laurence. De bookmakers zetten haar momenteel op een derde plek.

Ook de 'sm-act' van IJsland zien we zaterdag terug. De rockers van Hatari eindigen met hun Hatrið Mun Sigra volgens de gokkers in de top tien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze acts staan in de tweede halve finale

Verrassingen waren er natuurlijk ook. Zo ging cultheld Serhat door voor San Marino, wat hem veel gejuich van journalisten opleverde. Ook op Slovenië, dat dinsdag als laatste te horen kreeg dat het door is naar de finale, hadden weinig kenners hun geld gezet. De bekende dj Darude, die namens Finland deelnam, haalde de finale dan weer niet.

Griekenland, Tsjechië, Cyprus, Servië en Estland veroverden wel een finaleplek. Ook de jongste deelnemer aan het Eurovisiesongfestival van dit jaar, de 16-jarige ZENA uit Wit-Rusland, mag zaterdag nogmaals optreden. Zij moeten het hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen Duncan Laurence, die nog steeds wordt getipt als winnaar van het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence heeft nu al prijs in de wacht gesleept

De Nederlander moet zich donderdagavond een weg naar de finale zingen. Dan staat de tweede halve finale op het programma met naast Duncan Laurence favorieten als Zweden, Rusland en Azerbeidzjan. Zaterdag staan 26 landen in de finale. Tien landen veroverden een ticket in de halve finale, tien anderen doen dat in de tweede halve finale.

De 'big five' - Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland - waren voor aanvang van het songfestival al zeker van een finaleplek, net als gastland Israël.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Google weet het zeker: Duncan Laurence wint het songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!