11 treffende tweets over de eerste halve finale songfestival

15 mei 2019 08:34

Ruim 1,4 miljoen Nederlanders zaten gisteravond weer vol verbazing te kijken naar de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Er zaten weer een aantal bijzondere optredens tussen, waar Twitter vervolgens maar geen genoeg van kon krijgen.

Tijdens de eerste halve finale kwam Duncan Laurence nog niet in actie voor Nederland, maar er waren genoeg excentrieke acts om ons zoet te houden. Zo bracht IJsland het harde nummer Hatrið Mun Sigra ten gehore, terwijl de Australische inzending Frozen naspeelde. Ondanks dat de eerste halve finale muzikaal niet de sterkste was, hadden de kijkers op Twitter de tijd van hun leven. Wij hebben de leukste tweets voor je onder elkaar gezet!

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Songfestivaluitzending niet geheel vlekkeloos

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gemengde reacties tijdens eerste halve finale songfestival

Onze zuiderburen slaagde er dinsdagavond niet in een plek in de felbegeerde finale van zaterdag te veroveren. Maar er waren nog meer verrassingen. Zo ging cultheld Serhat door voor San Marino, wat hem veel gejuich van journalisten opleverde. Ook op Slovenië, dat dinsdag als laatste te horen kreeg dat het door was naar de finale, hadden weinig kenners hun geld gezet. Griekenland, Tsjechië, Cyprus, Servië en Estland veroverden tevens een finaleplek. En ook de jongste deelnemer van dit jaar, de zestienjarige ZENA uit Wit-Rusland, mag zaterdag nogmaals optreden. 

De Australische Kate Miller-Heidke, die op het podium de zwaartekracht tart in Zero Gravity, is een serieuze concurrent van onze Duncan. Of de twee het tegen elkaar gaan opnemen weten we na donderdagavond, dan staat Duncan in de halve finale.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!