Beeld © ANP

Eigen songfestival voor Amerika?

15 mei 2019 18:15

Amerika krijgt over twee jaar mogelijk een eigen songfestival. De organisatie van het Eurovisiesongfestival, de European Broadcasting Union (EBU), heeft met het productiebedrijf Brain Academy een intentieovereenkomst getekend om een show voor de Amerikaanse markt te ontwikkelen. Doel is om het allereerste Amerikaanse songfestival in 2021 uit te zenden.

"Dit is het perfecte moment"

"Al meer dan zes decennia brengt het Eurovisiesongfestival, dat wordt aangedreven door de publieke omroepen, het publiek samen met zijn waarden van diversiteit, universaliteit en inclusiviteit", laat songfestivalbaas Jon Ola Sand weten. "Het blijft een uniek evenement in meer dan veertig concurrerende landen met bijna 200 miljoen kijkers. Het is tijd om met het merk Eurovisie nog meer kijkers te bereiken. Dat is een onderdeel van de strategie van de EBU."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan stijgt na dress rehearsal nog verder bij de bookmakers

Brain Academy is onderdeel van de Nordic Entertainment Group (NENT). "De timing is perfect. Buiten de sport is het Eurovisiesongfestival het grootste tv-programma ter wereld, het verenigt een continent en iedereen mag stemmen", zegt topman Peter Settman van het bedrijf. "We kunnen niet wachten om deze prachtige wedstrijd te introduceren op de grootste tv-markt ter wereld. Het televisie- en videopubliek wordt elk jaar groter, dus dit is het perfecte moment om dit spannende programma aan het Amerikaanse publiek te laten zien".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kantje boord voor deelnemers eerste halve finale songfestival

Het eerste Eurovisiesongfestival werd in 1956 gehouden met als doel landen te verenigen en nieuwe technologieën te ontwikkelen. Sindsdien hebben vijftig landen deelgenomen aan de internationale wedstrijd. Nederland doet dit jaar voor de zestigste keer mee.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!