Beeld © ANP

Thuisbasis Duncan extra trots op zijn prestatie

19 mei 2019 13:50

Amersfoort is "ontzettend trots op onze Duncan Laurence". De 25-jarige zanger die zaterdagavond het Eurovisiesongfestival won, woont in Amersfoort. De stad denkt nog na over een huldiging.

"Ik zeg jouw Arcade overwint alles!"

"Wij denken natuurlijk na over een huldiging in Amersfoort, maar moeten dat wel goed overleggen met Duncan en zijn management", reageerde de gemeente zondagmiddag op social media. "Als daar iets over te melden is, laten we dat weten."

Burgemeester Lucas Bolsius feliciteerde Duncan met zijn "topprestatie". "Ik ben als Amersfoortse burgemeester extra trots op je. Wat zong je mooi vanuit je hart. Music first zei je zelf. Ik zeg jouw Arcade overwint alles!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence 'misselijk' tijdens puntentelling

Ook Tilburg, waar Duncan studeerde aan de Rockacademie is apetrots. Het alumnifest van de Tilburgse Rockacademie staat daarom dit najaar volledig in het teken van Duncan Laurence. De artiest, die onder zijn eigen naam Duncan de Moor aan zijn muziekstudie begon, studeerde tot vorig jaar in Tilburg en componeerde het winnende nummer Arcade binnen de muren van de Rockacademie.

"De Rockacademie heeft altijd een alumnifest voor oud-studenten, dat is echt een grote happening. Daar willen we Duncan dit jaar voor uitnodigen als eregast", laat een woordvoerder van de Tilburgse opleiding weten aan BuzzE. "We willen het alumnifest veel groter maken. Duncan mag het openen en is special guest, we dragen de dag aan hem op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

BN'ers aan de bak na songfestivalwinst

Wanneer het feest plaatsvindt is nog niet helemaal duidelijk. "Het is altijd rond oktober. Hij gaat toeren en is nu niet echt meer heel makkelijk benaderbaar, maar volgens mij staat Duncan op 31 oktober in Tilburg. Dus rond die tijd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!