Massaal onthaal voor Duncan Laurence

19 mei 2019 21:05

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence kreeg zondag een uitzinnig onthaal bij zijn aankomst op Schiphol. De paar honderd fans die hem stonden op te wachten, reageerden met veel gegil en gejuich toen de zanger door de schuifdeuren kwam. Daar begroette hij als een van de eersten zijn oma met een dikke knuffel.

"Hij is niet meer alleen van ons"

Vervolgens baande hij zich een weg door de menigte naar buiten, waarbij hij poseerde voor de massaal verschenen pers, handen schudde, met mensen op de foto ging en bloemen en cadeautjes aannam. De fans - waarvan velen zich in rood-wit-blauw of oranje hadden gestoken - scandeerden "Duncan, Duncan, Duncan" en volgden hem totdat hij in de bus stapte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild onthult hoe het eraan toe ging bij de vakjury

De winnaar van het Eurovisiesongfestival landde rond 16.45 uur op de luchthaven. Voordat hij zijn fans begroette, stond hij eerst de pers te woord.

Behalve zijn trotse oma waren er nog meer familieleden en vrienden naar de luchthaven afgereisd. "Bizar", noemde achternichtje Naomi Olk het dat hij heeft gewonnen. "We hadden het allemaal eigenlijk wel een beetje verwacht. Maar het is onwerkelijk dat het nu realiteit is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Alle hoogte- en dieptepunten van het songfestival 2019

Alle aandacht is nog wel even wennen. "Iedereen is hier voor Duncan. Als hij dan toch nog even een knuffel komt geven dan voelt het net alsof hij gewoon Duncan is, in plaats van Duncan Laurence de artiest", aldus Naomi. "Hij is niet meer alleen van ons."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Erasmusbrug kleurt rood-wit-blauw voor Duncan

"Super dit", vult haar vader Marcel aan. "We hebben hem gevolgd vanaf de talentenjacht in Brielle en hebben hem letterlijk zien groeien. Het is echt onbeschrijfelijk." Ze maken zich geen zorgen dat hij door dit succes een ander mens wordt.

"Hij is nu publiek bezit geworden. Maar hij is nuchter genoeg om met beide benen op de grond te blijven staan. Ik hoop dat ie dat altijd blijft vasthouden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!