Beeld © ANP

Duncan Laurence aan kop in de Top 40

24 mei 2019 08:12

Zijn nummer Arcade houdt de concurrentie ver achter zich en is inmiddels een van de drie grootste songfestivalhits van het land. Dat meldt de Stichting Nederlandse Top 40 vrijdag.

Het succesvolste Nederlandse songfestivalnummer is nog steeds in handen van Mouth & MacNeal. Zij vertegenwoordigden ons land in 1974 met Ik zie een ster en stonden in dat jaar 14 weken in de Top 40. Ik zie een ster, dat derde werd op het songfestival, bereikte echter nooit de nummer 1-positie.

Dat lukte ook Anouk niet met Birds, waarmee ze in 2013 hoge ogen gooide op het Eurovisiesongfestival. Zij zorgde wel voor de op één na grootste Nederlandse songfestivalhit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duncan Laurence breekt record op Spotify met Arcade

Arcade volgt op de derde plek. Wat Mouth & MacNeal en Anouk niet lukte, flikte Duncan Laurence wel. Hij veroverde vorige week de nummer 1-positie in de Top 40 en weet die deze week vast te houden. Arcade staat deze week zelfs met een superstip op 1, wat inhoudt dat Duncan een enorme voorsprong heeft op de nummers 2 en 3. Op die posities zijn, net als vorige week, I Don't Care van Ed Sheeran en Justin Bieber en Don't Call Me Up van Mabel te vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence duikt weer de studio in

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!