Beeld © Getty Images

Duncan Laurence hoopt op songfestival in Rotterdam

11 juni 2019 18:06

Als songfestivalwinnaar Duncan Laurence het voor het zeggen heeft, dan vindt het muziekfestijn volgend jaar plaats in Rotterdam. Dat vertelde hij afgelopen weekend op Pinkpop.

"Mijn voorkeur gaat uit naar de plek waar ik vlakbij vandaan kom"

Als de regionale omroep L1 de zanger na afloop van zijn optreden spreekt, hopen ze natuurlijk dat Duncan het songfestival naar 'hun stad' Maastricht brengt volgend jaar. De omroep ziet het muziekfestival maar al te graag naar Limburg komen, maar de Arcade-zanger zelf heeft een ander idee. "Mijn voorkeur gaat uit naar de plek waar ik vlakbij vandaan kom, en dat is Rotterdam", is zijn antwoord. "Sorry Maastricht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fleetwood Mac en Duncan sluiten 50e Pinkpop af

Het is uiteindelijk aan de AVROTROS om te bepalen waar het festival plaatsvindt. Nederlandse steden die volgend jaar graag het Eurovisiesongfestival willen organiseren, kunnen zich wel melden bij de European Broadcasting Union. In de eerste helft van juni krijgen de steden officieel de criteria te horen. Op basis daarvan kunnen ze een zogenoemd bidbook opstellen waarin ze de songfestivalorganisatie proberen te overtuigen waarom het liedjesfestijn juist daar plaats moet vinden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan ziet zichzelf songfestival wel presenteren

Onder meer Amsterdam, Rotterdam en Maastricht hebben al laten weten het songfestival graag te willen organiseren. Nederland was vier keer eerder gastheer van het evenement. De eerste keer was in 1958 in Hilversum; de laatste keer in 1980 in Den Haag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!