Beeld © ANP

Rotterdam en Maastricht dolblij met selectie

16 juli 2019 19:12

Rotterdam en Maastricht kregen dinsdagmiddag te horen dat zij nog in de race zijn om het Eurovisiesongfestival te organiseren. In beide steden werd dat nieuws met een brede glimlach ontvangen.

"We gaan ons nu voorbereiden op het werkbezoek van de projectorganisatie die de locatie bezoekt"

Frank Mimpen, commercieel directeur van het MECC in Maastricht, zegt dat het erg spannend was. "We zaten net als eerste examenkandidaten te wachten op de uitslag. Het duurde best een poosje voordat het belletje kwam. Toen we het nieuws hoorden dat we door waren, hebben we ook zeker gejuicht. Maar we hebben de champagne nog niet geopend, want we zijn er natuurlijk nog niet. We gaan ons nu voorbereiden op het werkbezoek van de projectorganisatie die de locatie bezoekt. Deze mensen zullen we met Maastrichtse gastvrijheid ontvangen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan zal niet nog een keer meedoen met songfestival

Ook in Rotterdam zijn ze erg in hun nopjes. Wethouder van Toerisme Said Kasmi : "Dit is heel mooi nieuws. We staan hier in de startblokken. Wij denken dat Rotterdam uitermate geschikt is om het songfestival te organiseren. Een échte stad van nu die we graag delen met de rest van de wereld: mediageniek, divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy een prachtige locatie. We bereiden ons nu voor op een locatiebezoek, waarbij we laten zien dat we ruimschoots aan alle eisen voldoen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Nog maar twee steden in de race om songfestival

Niet overal waren ze even blij. Toch zitten ze niet bij de pakken neer en richt Arnhem zich nu op de herdenking van de Slag om Arnhem en de viering van 75 jaar vrijheid. Wethouder Hans de Vroome uit Arnhem noemt het "heel jammer" dat het evenement aan de neus van Arnhem voorbijgaat. "We hebben als regio een mooi plan gemaakt en daar zijn we trots op." Het thema dat de stad had verzonnen was Celebrate Freedom.

Utrecht had de Jaarbeurs als beschikbare locatie voor het songfestival. "Voor ons voelt het een beetje, zoals Duncan Laurence zingt 'A broken heart is all that’s left'", zegt wethouder Klaas Verschuure.

"Onze gezamenlijke ambitie was te gaan voor een groots Eurovisiefeest in Brabant", reageren burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld van Den Bosch. Volgens hen waren de Brabanthallen daarvoor een uitstekende locatie. "Maar de jury heeft gesproken."

Medio augustus wordt bekend welke stad het Eurovisiesongfestival 2020 mag organiseren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!