Lee Towers ziet in Ahoy perfecte locatie songfestival

19 juli 2019 09:22

Ahoy in Rotterdam zou het decor worden voor een Eurovisiesongfestival dat intiem aanvoelt. Dat stelde zanger Lee Towers (73) in het programma Volgspot, in een reactie op de strijd tussen zijn Maasstad en Maastricht om de organisatie van het grote liedjesfestijn. De zanger trad in zijn leven 51 maal op in Ahoy; alleen Frans Bauer heeft net iets meer optredens in de hal op zijn naam staan.

"Ahoy is intiem, ondanks de enorme omvang"

"Ahoy is intiem, ondanks de enorme omvang", aldus de expert. "Niets ten nadele van al die andere concertzalen, zoals Ziggo Dome of MECC in Maastricht. Maar dat zijn geen echte concertzalen. Dat zijn gewoon bakken waar je alles nog moet inbrengen. Ahoy heeft echt sfeer, en heeft net een renovatie achter de rug van een ongekende orde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Lee Towers zijn weer bewoonbaar

Bovendien heeft Rotterdam volgens de populaire zanger de juiste infrastructuur voor een evenement van dit kaliber. "We liggen vlakbij twee vliegvelden. Dat is bij Maastricht toch anders. We hebben de MTV-awards gehad, de Tour de France. Rotterdam heeft een enorm internationale uitstraling."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lee Towers zingt voor de laatste keer voor zijn vrienden

Lee Towers weet niet of hij zelf zou moeten optreden als het Eurovisiesongfestival naar Rotterdam komt. "Ik zou het geweldig vinden, maar ik ga daar niet over. En ik geloof niet dat mijn optreden in deze zaligmakend zou zijn."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!