Maastricht en en Rotterdam moeten plannen Songfestival aanvullen

5 augustus 2019 14:59

Maastricht en Rotterdam moeten zich nogmaals buigen over hun plannen voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival. De twee potentiële gaststeden hebben tot vrijdag om een aanvulling op hun eerder aangeleverde bidbook in te leveren bij de organisatie. Dat bevestigen woordvoerders aan BuzzE.

"De laatste puntjes op de i"

De selectiecommissie - bestaande uit de NPO, NOS en AVROTROS - had naar aanleiding van wat Maastricht en Rotterdam allemaal voor het liedjesspektakel in petto hebben en de werkbezoeken nog wat aanvullende vragen. "Denk bijvoorbeeld aan hoe het zit met bepaalde vergunningen of het programma van de side events", aldus een woordvoerder van het MECC, de locatie waar het songfestival in Maastricht zal plaatsvinden als het daar neerstrijkt. De zegsman van de gemeente Rotterdam, die Ahoy voordraagt als locatie, kan verder geen inhoudelijke details geven over de aanvullingen op het bidbook, maar bevestigt "de laatste puntjes op de i te zetten".

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Conchita Wurst: 'Ik weet niets meer van songfestivaloverwinning'

Op basis van de gepresenteerde bidbooks en werkbezoeken aan de steden geeft de selectiecommissie een advies aan de European Broadcast Union (EBU). Half augustus moet bekend worden of songfestivalfans volgend jaar mei in Maastricht of in Rotterdam gaan bivakkeren.

Vorige maand probeerden ook Utrecht, Arnhem en Den Bosch het Eurovisiesongfestival 2020 binnen te halen. Die drie steden vielen af omdat het bid van Maastricht en Rotterdam sterker was vanwege onder meer de voorgestelde accommodaties en de financiële bijdrage die de steden willen leveren.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Laatste loodjes Songfestival-race

Duncan Laurence werd maandag al in Maastricht gespot om een promotiefilmpje op te nemen. De songfestivalwinnaar reist ook naar Rotterdam in opdracht van de AVROTROS. Wat de rol van de zanger precies is, is nog niet duidelijk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!