Beeld © ANP

'Ahoy meest geschikte locatie voor songfestival'

30 augustus 2019 12:10

Rotterdam en Maastricht hebben zich de afgelopen maanden van hun beste kant laten zien. Dat vindt uitvoerend producent Sietse Bakker (35) in een eerste reactie op de keuze voor Rotterdam als gastheer van het Eurovisiesongfestival van 2020.

"Wat ons betreft de meest geschikte locatie om drie state-of-the-art-tv-shows te produceren"

"Met Rotterdam als gaststad voor het Eurovisiesongfestival kiezen we niet alleen voor een stad met een bijzonder verhaal en een onmiskenbare daadkracht. We kiezen daarmee ook voor Rotterdam Ahoy, wat ons betreft de meest geschikte locatie om drie state-of-the-art-tv-shows te produceren voor ruim 180 miljoen kijkers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Teleurgestelde André Rieu feliciteert Rotterdam

Na het inleveren van de bidbooks in juli werd al snel duidelijk dat de strijd tussen Rotterdam en Maastricht zou gaan. De songfestivalcommissie bestudeerde de plannen afgelopen weken grondig. Daarbij was niet alleen de locatie belangrijk maar ook diverse randzaken zoals infrastructuur en accommodaties.

Jolanda Jansen is bijzonder vereerd dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar neerstrijkt in 'haar' Ahoy. "Geweldig dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten", laat de algemeen directeur van de hal weten in een eerste reactie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Songfestival volgend jaar in Rotterdam

"Ahoy is gebouwd voor live-entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op is."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!