Beeld © ANP

Maastricht teleurgesteld maar blij voor Rotterdam

30 augustus 2019 13:42

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake (66) van Maastricht vindt het jammer dat haar stad het Eurovisiesongfestival niet heeft kunnen binnenhalen. Ze reageerde vrijdag voor de camera van het ANP echter sportief. "In de eerste plaats zijn we blij voor Rotterdam."

"In de eerste plaats zijn we blij voor Rotterdam"

"We hadden het graag zelf gehad dus dan ben je ook blij voor de collega's aan de andere kant. We vinden het jammer dat we het niet krijgen maar we zien ook wel dat we heel veel bereikt hebben met elkaar", aldus Annemarie. "We geloven in het songfestival en we geloven er ook in dat Rotterdam er een groot succes van zal maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Giel Beelen schaamt zich voor songfestivalblunder

Volgens de burgemeester is Maastricht met het bid op de kaart gezet. "De mediawaarde was sowieso al heel groot", zegt ze. "Wij hebben gezien dat wij samen met de provincie en het congresgebouw, met Maastricht Marketing, de hoteliers, een fantastisch bidbook hebben afgeleverd. Dat wij het net niet gehaald hebben doet daar niets van af, vind ik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO vond keuze voor gaststad songfestival niet gemakkelijk

MECC-directeur Rob van de Wiel van het MECC Maastricht reageert teleurgesteld, maar ook met een gevoel van trots op het besluit dat het Eurovisiesongfestival aan Maastricht voorbijgaat. "Teleurstelling. Je gaat een race in, die kun je winnen en verliezen. Wij hebben verloren, maar we hebben een prachtige race gelopen en we zijn toch trots op het resultaat wat we met elkaar bereikt hebben", reageert de MECC-directeur.

"We hebben Limburg gepositioneerd zoals we willen. We hebben de hoofdstad gepositioneerd zoals we willen, het MECC heeft zijn aandacht gehad. We hebben in collectiviteit gestreden, dus we zijn trots, heel trots. In korte tijd toonden we ondernemerschap en hebben we laten zien dat we het verschil kunnen maken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!