Beeld © Getty Images

Songfestivalwinnaar Salvador Sobral komt naar Nederland

03 september 2019 11:15

Salvador Sobral (29), de Portugese songfestivalwinnaar van 2017, komt voor het eerst naar Nederland voor een optreden. De zanger geeft in maart drie shows in Rotterdam, Groningen en Nijmegen.

Salvador won de finale van 2017 in Kiev met overmacht. Zijn sobere nummer Amar Pelos Dois viel in heel Europa in de smaak en sleepte een recordaantal punten in de wacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan dolblij met uitverkoren Rotterdam

Na het songfestival bleef het echter lange tijd stil rond de zanger. Vanwege een hartaandoening lag hij een half jaar in het ziekenhuis wachtend op een harttransplantatie. Daarna volgde een lange revalidatie. Afgelopen maart kwam zijn langverwachte tweede album Paris, Lisboa uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Erasmusbrug mogelijk toneel voor opening songfestival

Ondersteund door een drietal Portugese topmuzikanten, waaronder de geprezen jazzpianist Júlio Resende, kan Sobral inmiddels weer alles geven tijdens een beperkt aantal shows per tournee. Met een grote dosis humor en de nodige zelfspot staat het fantastische muzikantschap van de sympathieke zanger uit Lissabon en zijn band centraal. 

De kaartverkoop van de Nederlandse shows start op vrijdag 6 september om 10:00 ’s ochtends via de websites van de zalen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!