Beeld © ANP

Ook Spanje ziet af van songfestivalvoorrondes

18 september 2019 15:02

In navolging van diverse andere landen stapt ook Spanje af van een nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival. De inzending voor de volgende editie in Rotterdam wordt intern gekozen, heeft RTVE woensdag bekendgemaakt. De Spaanse omroep wil voor een bekende artiest gaan.

De afgelopen vier jaar werd de Spaanse inzending via een voorronde gezocht. In 2012, 2013 en 2015 was er ook al een interne selectie. Het leverde wisselend resultaat op, maar de laatste jaren stellen de Spanjaarden vooral teleur op het songfestival. Na een tiende plaats in 2014 werd vijf jaar op rij niet eens de top 20 gehaald. Dit jaar werd zanger Miki 22e met 54 punten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager in de clinch met songfestival-Cornald

Spanje hoort bij de 'big five' en is daardoor naast Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk automatisch geplaatst voor de finale.

Deze week maakte de BBC ook al bekend over te stappen op een interne selectie. De Britse omroep gaat daarvoor samenwerken met platenmaatschappij BMG. Andere landen zoals Nederland selecteren hun inzending al geruime tijd achter gesloten deuren. Voor de komende editie zal Nederland dat voor het achtste jaar op rij doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britten pakken Songfestival heel anders aan in 2020

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!