Beeld © ANP

Montenegro volgend jaar niet naar het songfestival

08 november 2019 10:52

Montenegro slaat in 2020 een jaartje over op het Eurovisiesongfestival. Het land heeft zich teruggetrokken en is er niet bij als het evenement neerstrijkt in Rotterdam, bevestigt een woordvoerder van de Montenegrijnse omroep RTCG aan songfestivalwebsite ESCToday.

Een reden voor de afmelding wordt niet gegeven. De omroep zegt er alles aan gedaan te hebben om weer deel te nemen, maar het is niet gelukt. Eerder trok Montenegro zich terug in 2010 en 2011.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loretta Schrijver wil 'oudere, dikkere' presentator songfestival

Montenegro heeft tot dusver nog nooit een rol van betekenis gespeeld tijdens het songfestival. In elf deelnames werd twee keer de finale gehaald met als beste resultaat de dertiende plaats in 2015. De afgelopen vier jaar ging Montenegro roemloos ten onder in de halve finales, al zorgde het land in 2017 nog wel voor een van de meest opvallende artiesten van dat jaar.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Gaat Doutzen Kroes het Eurovisiesongfestival presenteren?

Slavko speelde zich destijds in de kijker door met zijn lange paardenstaart op het podium te helikopteren. Zijn doorkijkshirt met bijpassende glitterbroek leverde hem na afloop de Barbara Dex Award op voor slechtst geklede deelnemer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence had de eer met onze koning en koningin te lunchen

De grote vraag blijft natuurlijk: wie gaat het hele gebeuren presenteren?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!